Εγγραφή στο Ροή ΑΠΘ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ενημερώθηκε: πριν από 3 ώρες 55 λεπτά

Αναζήτηση εργασίας στη νέα, ψηφιακή, «ευέλικτη» εποχή. Ποιες είναι οι δεξιότητες που είναι σήμερα δημοφιλείς στην αγορά εργασίας – προετοιμασία και αυτοπαρουσίαση

Παρ, 09/04/2021 - 10:38

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και οι επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία του covid19 στο εργασιακό μοντέλο, έχουν αλλάξει τόσο τον τρόπο που εργαζόμαστε, όσο και τον τρόπο που ενημερωνόμαστε, το πως επικοινωνούμε και γενικά όλες τις πτυχές της ζωής μας. Όχημα των αλλαγών σήμερα, το internet και η διασυνδεσιμότητα. Την ίδια στιγμή, στο νέο ψηφιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται με την αύξηση της χρήσης της τεχνολογίας, προκύπτουν και μία σειρά από νέες δεξιότητες για τους εργαζόμενους.
Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας Teleperformance θα είναι κοντά μας την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 12:00 μ.μ, να μας μιλήσουν για τις αλλαγές αυτές, τις νέες δεξιότητες που προκύπτουν και πώς μπορεί ένας υποψήφιος να προσεγγίσει καλύτερα, αλλά και να έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.
Διαδικτυακή Εκδήλωση:
«Αναζήτηση εργασίας στη νέα, ψηφιακή, «ευέλικτη» εποχή. Ποιες είναι οι δεξιότητες που είναι σήμερα δημοφιλείς στην αγορά εργασίας – Προετοιμασία και Αυτοπαρουσίαση»
Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 12:00 μ.μ.
https://authgr.zoom.us/j/97908196119?pwd=VFp1NnlDUkNMdlRvSlpHUFo1SFBKZz09
Meeting ID: 979 0819 6119
Passcode: 569949
Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και με live streaming από την κεντρική ιστοσελίδα του ΑΠΘ www.auth.gr /επικαιρότητα/εκδηλώσεις.

Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και ΣταδιοδρομίαςΗμερομηνίες διεξαγωγής: Πέμπτη, 22 Απρίλιος, 2021 - 12:00 έως 14:00 Υπεύθυνος επικοινωνίας: Βογιατζή Μαρία, Διοικητικό Προσωπικό (Γραφείο Διασύνδεσης)Κουϊμτζή Αικατερίνη, Διοικητικό Προσωπικό (Γραφείο Διασύνδεσης)vogiatzm@auth.grakouimtz@auth.grURL: https://career.auth.gr/csoevents/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%8...Τηλέφωνο: 23109966462310996644

Έρευνα, μέσω ερωτηματολογίου, για τους κατόχους διδακτορικών τίτλων του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Doc Enhance (Horizon 2020)

Πέμ, 08/04/2021 - 15:36

Το Ευρωπαϊκό Έργο Doc Enhance (Horizon 2020), https://docenhance.eu/, στο οποίο συμμετέχει το ΑΠΘ, με επιστημονικό υπεύθυνο το Δρ Χαράλαμπο Μπράτσα (@Charalampos Bratsas), έχει στόχο να ενισχύσει τα ισχύοντα προγράμματα διδακτορικών παρέχοντας ένα πρόγραμμα σπουδών, με βάση την σταδιοδρομία και αγορά εργασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το @European Science Foundation-Science Connect (ESF), εκ μέρους των συμμετεχόντων Πανεπιστημίων, διεξάγει μια έρευνα σε κατόχους διδακτορικών για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με την σταδιοδρομία τους, με έμφαση στις μεταβιβάσιμες δεξιότητες.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα οι κάτοχοι διδακτορικών τίτλων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, των 5 τελευταίων ετών (2016-2020),
να συμμετάσχουν στην έρευνα, καθώς τα αποτελέσματα αυτής θα παρέχουν πολύτιμα στοιχεία για την βελτίωση της διδακτορικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και υποστήριξη των υποψηφίων κατόχων διδακτορικού στην μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

Ο σύνδεσμος για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι: https://www.surveymonkey.com/r/DocEnhance_Survey_of_Doctorate_Holders

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Χαράλαμπος ΜπράτσαςE: cbratsas@math.auth.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πέμ, 08/04/2021 - 15:18

Η Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του ΑΠΘ, καταδικάζει απερίφραστα την επιδρομή που έγινε χθες 7/4/2021 στον Τομέα Τηλεπικοινωνιών του ΤΗΜΜΥ και τη στοχοποίηση της Καθηγήτριας του Τμήματος Νιόβης Παυλίδου.
Προγραφές και απειλές που καταπατούν την ακαδημαϊκή ελευθερία και στοχεύουν στην τρομοκράτηση των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν πρόκειται να έχουν κανένα αποτέλεσμα.
Η ελευθερία στην έκφραση γνώμης είναι για μας αδιαπραγμάτευτη.
Καλούμε τα όργανα διοίκησης του ΑΠΘ και σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα να προστατεύσουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και να διασφαλίσουν το θεμελιώδες δικαίωμα στην προσωπική ασφάλεια των Καθηγητών, των Φοιτητών και των Εργαζομένων.

Θεσσαλονίκη 8/4/2021

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Μπακιρτζής Αναστάσιος
Καθηγητής

‘Image and Video Generation: A deep Learning Approach’, on Tuesday 20th April 2021 17:00-18:00 CET (8:00-9:00 am PST), (12:00 am-1:00am CST)

Πέμ, 08/04/2021 - 14:22

Dear AI scientist/engineer/student/enthusiast,

Prof. Nicu Sebe (University of Trento, Italy), a prominent AI researcher internationally, will deliver the e-lecture:

‘Image and Video Generation: A deep Learning Approach’, on Tuesday 20th April 2021 17:00-18:00 CET (8:00-9:00 am PST), (12:00 am-1:00am CST),

see details in: http://www.i-aida.org/ai-lectures/

You can join for free using the zoom link: https://authgr.zoom.us/j/99459774837 & Passcode: 649253

The International AI Doctoral Academy (AIDA), a joint initiative of the European R&D projects AI4Media, ELISE, Humane AI Net, TAILOR, VISION, currently in the process of formation,

is very pleased to offer you top quality scientific lectures on several current hot AI topics, starting with the above mentioned e-lecture.

Lectures will be offered alternatingly by:

Top highly-cited senior AI scientists internationally or

Young AI scientists with promise of excellence (AI sprint lectures)

Lectures will be typically held once per week, Tuesdays 17:00-18:00 CET (8:00-9:00 am PST), (12:00 am-1:00am CST). Attendance is free.

Other upcoming lectures:

1. Prof. Anibal Ollero (University of Seville, Spain), 4th May 2021 17:00 – 18:00 CET.

2. Prof. John Shawe-Taylor (University College London, UK), 18th May 2021 17:00 – 18:00 CET.

More lecture infos in: http://www.i-aida.org/future-lectures/

These lectures are disseminated through multiple channels and email lists (we apologize if you received it through various channels).

If you want to stay informed on future lectures, you can register in the email lists AIDA email list and CVML email list.

Best regards

Profs. M. Chetouani, P. Flach, B. O’Sullivan, I. Pitas, N. Sebe

Μνημόνιο Συνεργασίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και CISCO

Πέμ, 08/04/2021 - 12:26

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων - Digital Transformation & Digital Skills Center, DT&S της Cisco υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021.
 
Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, και ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Hellas, Αντώνης Τσιμπούκης.
 
Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας σηματοδοτεί τη στενότερη επαφή του Πανεπιστημίου μας με το Κέντρο της Cisco στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την εκπαίδευση αλλά και την ανάπτυξη έρευνας με διεθνές αντίκτυπο στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών. Το οικοσύστημα καινοτομίας της περιοχής μας χρειάζεται συνέργειες όπως αυτή που ξεκινούμε σήμερα προκειμένου να πολλαπλασιάσει τη δυναμική του προς όφελος της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής».
 
Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, επισήμανε ότι «το μνημόνιο αυτό υπογράφεται στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη συνεργασιών διεθνούς εμβέλειας, ώστε η έρευνα και η καινοτομία που παράγονται στους κόλπους του Πανεπιστημίου μας να ακολουθούν τις παγκόσμιες τάσεις και ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Ξεκινάμε μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία με την Cisco που θα δώσει την ευκαιρία στην ακαδημαϊκή και ερευνητική μας κοινότητα να αναπτύξει υψηλές δεξιότητες και ξεχωριστή τεχνογνωσία σε έναν τομέα αιχμής».
 
Το Μνημόνιο περιλαμβάνει τη συνεργασία σε ένα μεγάλο πλέγμα δράσεων όπως:
 
-          Ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων και πιλοτικών τεχνολογικών εφαρμογών που στοχεύουν σε νέες λύσεις στους τομείς της Έρευνας, της Καινοτομίας, των Spin- offs και των Start-ups.
-          Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τεχνολογίες αιχμής και δημιουργική οικονομία.
-          Αξιοποίηση διεθνών δικτύων για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τοπικών εταιρειών και αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, αλλά και την αύξηση των επιχειρηματικών συμφωνιών και δραστηριοτήτων.
-          Διοργάνωση εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων, διασκέψεων και κάθε είδους εκδηλώσεων που σχετίζονται με την προώθηση, ενημέρωση και διασύνδεση φορέων καινοτομίας.
-          Διαμεσολάβηση συναντήσεων και δικτύωση μεταξύ εταιρειών, νεοφυών επιχειρήσεων και επιστημονικής κοινότητας για τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.
Η συνεργασία του Κέντρου DT&S της Cisco με το ΑΠΘ πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα με τη δημιουργία διεπιστημονικών κοινών ομάδων προκειμένου να συνεργαστούν για καινοτόμα έργα υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της Cisco, με τη φιλοξενία των ομάδων στις υποδομές του Κέντρου, αλλά και την ενίσχυση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΑΠΘ μέσω του Cisco Networking Academy Program.
 
 
Φωτογραφία: Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, και ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Hellas, Αντώνης Τσιμπούκης.

Δελτίο Τύπου ΦωτογραφίαΓραφείο Τύπου

Δημόσια Κλήρωση για τη συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής Έργου (Αρ. Σύμβασης 21327/2019)

Πέμ, 08/04/2021 - 12:00

Δευτέρα 12-4-2021 και ώρα 09:30 π.μ. στο Γραφείο του Τμήματος Διοίκησης (Κτίριο Διοίκησης, όροφος 6ος) θα πραγματοποιηθεί η δημόσια κλήρωση μεταξύ των προτεινόμενων μελών του αριθ. πρωτ. 18849/6-4-2021 εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του ΑΠΘ, για τη συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο: «Ανακαίνιση Αμφιθεάτρων στο παλιό κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών και στο Μετεωροσκοπείο του Α.Π.Θ.».
 
Αριθμός Διακήρυξης: 7/2018
Προϋπολογισμός (χωρίς ΦΠΑ): 480.497,58 € 
Αριθμός Σύμβασης: 21327/2019
Ανάδοχος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. (ΕΡΓΟΓΝΩΣΗ Ε.Ε.)
Χρηματοδότηση: ΚΑΕ 2014ΣΕ54600025 του ΠΔΕ
 

  ΑΠΟ  ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Π.Θ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2021-2023_ΠΜΣ ΠΑΑΣ_ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΑΠΘ

Πέμ, 08/04/2021 - 11:59

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
(Π.Μ.Σ.)
«Περιβαλλοντικός Αρχιτεκτονικός και Αστικός Σχεδιασμός»
του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
προκηρύσσει τον 4ο κύκλο σπουδών 2021-2023.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι και την
Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.: τηλ. 2310995825, 6986332098 (ώρες επικοινωνίας 11:30 – 13:00) | email: envi@arch.auth.gr, την ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ.: http://envi.arch.auth.gr/wordpress/ και τη σελίδα του Π.Μ.Σ. στην ιστοσελίδα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών: https://architecture.web.auth.gr/postgraduate-studies/environmental-arch...

Δημόσια Κλήρωση για τη συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής Έργου (Αρ. Σύμβασης 12717/2019)

Πέμ, 08/04/2021 - 11:56

Δευτέρα 12-4-2021 και ώρα 09:15 π.μ. στο Γραφείο του Τμήματος Διοίκησης (Κτίριο Διοίκησης, όροφος 6ος) θα πραγματοποιηθεί η δημόσια κλήρωση μεταξύ των προτεινόμενων μελών του αριθ. πρωτ. 18810/6-4-2021 εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του ΑΠΘ, για τη συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου με τίτλο: «Οικοδομικές και Η/Μ Εργασίες στο Σεισμολογικό Σταθμό του Α.Π.Θ.».
 
Αριθμός Διακήρυξης: 16/2018
Προϋπολογισμός (χωρίς ΦΠΑ): 119.781,45 € 
Αριθμός Σύμβασης: 12717/2019
Ανάδοχος: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Χρηματοδότηση: ΚΑΕ 2014ΣΕ54600062 του ΠΔΕ
 

  ΑΠΟ  ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Π.Θ.

 

Δημόσια Κλήρωση για τη συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής Έργου (Αρ. Σύμβασης 3229/2019)

Πέμ, 08/04/2021 - 11:54

Δευτέρα 12-4-2021 και ώρα 09:00 π.μ. στο Γραφείο του Τμήματος Διοίκησης (Κτίριο Διοίκησης, όροφος 6ος) θα πραγματοποιηθεί η δημόσια κλήρωση μεταξύ των προτεινόμενων μελών του αριθ. πρωτ. 18807/6-4-2021 εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης του ΑΠΘ, για τη συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου με τίτλο: «Ανακαίνιση Υφιστάμενων Χώρων Υγιεινής σε Κτίρια του Α.Π.Θ.».
 
Αριθμός Διακήρυξης: 15/2018
Προϋπολογισμός (χωρίς ΦΠΑ): 564.516,13 € 
Αριθμός Σύμβασης: 3229/2019
Ανάδοχος: ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.
Χρηματοδότηση: ΚΑΕ 2014ΣΕ54600062 του ΠΔΕ
 

  ΑΠΟ  ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Π.Θ.

 

Ανακοίνωση Πρυτανικών Αρχών

Τετ, 07/04/2021 - 20:00

Οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταδικάζουν την αποτρόπαιη επίθεση αγνώστων στο κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Τομέα Τηλεπικοινωνιών του ΤΗΜΜΥ και τη φασιστική στοχοποίηση με αναγραφή συνθημάτων, της καθηγήτριας του Τμήματος κ. Νιόβης Παυλίδου.

Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν χώρο στο Πανεπιστήμιο. Το Κράτος Δικαίου προστατεύει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το δικαίωμα όλων των καθηγητών, φοιτητών και εργαζομένων στην προσωπική τους ασφάλεια. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται.

Ο Πρυτανικές Αρχές

Παγκόσμιες Διακρίσεις για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Τετ, 07/04/2021 - 15:05

 
Δύο υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ απέσπασαν δύο από τα συνολικά πέντε βραβεία του Παγκόσμιου Διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers). Το ΙΕΕΕ αριθμεί περισσότερα από 420.000 εγγεγραμμένα μέλη, εκ των οποίων οι περισσότεροι από τους 90.000 είναι φοιτητές, σε περισσότερες από 160 χώρες, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη τεχνολογική επαγγελματική κοινότητα στον κόσμο.
 
Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, υποδέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, στην Πρυτανεία, τους δύο διακριθέντες υποψήφιους διδάκτορες Αλέξιο Ιωαννίδη και Ευάγγελο Στάικο, μαζί με τον Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Θωμά Τσοβίλη, υπό την επίβλεψη του οποίου εκπονούνται οι δύο διδακτορικές διατριβές που αφορούν στην έρευνα στο πεδίο των υψηλών τάσεων.
 
Ο κ. Τσοβίλης ενημέρωσε τον Πρύτανη του ΑΠΘ για την αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης του Παγκόσμιου Διαγωνισμού, καθώς διεξάγεται με μη εμφανή τα στοιχεία των ερευνητών που υποβάλουν την ερευνητική τους εργασία, ενώ ταυτόχρονα δεν γίνονται γνωστά τα στοιχεία των κριτών. Επίσης, επισήμανε το γεγονός ότι «είναι εξαιρετικά σπάνιο να προέρχονται δύο νικητές από το ίδιο ίδρυμα, όπως έγινε στην περίπτωση του ΑΠΘ».
 
Ο Πρύτανης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, συνεχάρη θερμά τον επιβλέποντα Επίκ. Καθηγητή Θωμά Τσοβίλη και τους υπ. διδάκτορες, για τις δύο ξεχωριστές μεγάλες παγκόσμιες επιτυχίες τους. «Η έννοια της αριστείας στις μέρες μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Σε μια δύσκολη συγκυρία για την κοινωνία και τη λειτουργία του πανεπιστημίου, οι αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία δεν στάθηκαν εμπόδιο στην προσπάθεια δύο νέων ανθρώπων να κατακτήσουν την κορυφή» δήλωσε ο Πρύτανης και επισήμανε «Οι φοιτητές μας, με τις κατακτήσεις τους, στέλνουν στην κοινωνία ένα ενθαρρυντικό και αισιόδοξο μήνυμα: “φαίνεται πάντα αδύνατο μέχρι να γίνει”».
 
Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός και το έπαθλο
 
O Παγκόσμιος Διαγωνισμός, με τίτλο «DEIS Graduate Student Fellowship 2020», προκηρύχθηκε από την ΙΕΕΕ, με στόχο τη βράβευση των καλύτερων ερευνητικών εργασιών υποψηφίων διδακτόρων στα πεδία των ηλεκτρικών μονώσεων και της διηλεκτρικής συμπεριφοράς προηγμένων υλικών. Ο παγκόσμιος διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021. Τα βραβεία είναι πέντε (5) στο σύνολο και ισάξια μεταξύ τους, ενώ τα συνοδεύει χρηματικό έπαθλο 5000$ για το καθένα.
 
Αλέξιος Ιωαννίδης
 
Ο Υπ. Διδάκτορας Αλέξιος Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα, το 1993. Έχει κερδίσει και πέρυσι το 4ο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό με ανθρωπιστικό χαρακτήρα (IEEE IAS CMD Humanitarian Contest) του φορέα IEEE Industry Applications Society, για την εργασία του, με τίτλο «Εφαρμογή του στοχαστικού μοντέλου σύλληψης του κεραυνού για την αντικεραυνική προστασία του Παρθενώνα».
Φέτος κέρδισε ένα από τα πέντε συνολικά ισάξια βραβεία, για την ερευνητική εργασία, με τίτλο «Προσομοίωση επιφανειακής διάσπασης στερεών διηλεκτρικών με τη χρήση fractal δομών». Αποτελέσματα της έρευνάς του είναι η ανάπτυξη μιας γενικευμένης μεθοδολογίας για την αξιολόγηση των ηλεκτρικών μονώσεων, καθώς και οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της σχεδίασης αξιόπιστων συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Ευάγγελος Στάικος
 
Ο Υπ. Διδάκτορας Ευάγγελος Στάικος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994. Φέτος κέρδισε ένα από τα πέντε συνολικά ισάξια βραβεία, για την ερευνητική εργασία, με τίτλο «Μοντελοποίηση βαρίστορ οξειδίων του μετάλλου και προστασία ευαίσθητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού έναντι υπερτάσεων». Ο βασικός στόχος της έρευνας είναι η μοντελοποίηση διατάξεων προστασίας έναντι υπερτάσεων που ενσωματώνουν ημιαγωγούς μεταβλητής αντίστασης. Για αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιηθούν καινοτόμες πειραματικές δοκιμές και νέες τεχνικές προσομοίωσης. Η έρευνα θα δώσει τα υπολογιστικά εργαλεία και την επιστημονική βάση για την καθιέρωση βασικών κατευθυντήριων γραμμών στη βιομηχανία, με σκοπό την αποτελεσματική προστασία ευαίσθητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να συμβάλουν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των σύγχρονων, έξυπνων ηλεκτρικών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό: https://ieeedeis.org/2021/02/2020-deis-graduate-fellowship-winners/
 

Δελτίο ΤύπουΓραφείο Τύπου

Μήνυμα του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Τετ, 07/04/2021 - 13:22

Η 7η Απριλίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς την ημέρα αυτή το 1948 ιδρύθηκε ο Οργανισμός. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι αφιερωμένη στη δημόσια υγεία και εστιάζει σε κρίσιμα ζητήματα υγείας που αφορούν όλους τους ανθρώπους.

Για δεύτερη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται εν καιρώ πανδημίας. Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που έπληξε όλο τον πλανήτη και επηρέασε τη ζωή και την καθημερινότητά μας συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές μας και να απειλεί την υγεία μας.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, από την αρχή της υγειονομικής αυτής δοκιμασίας, συμμετέχει δυναμικά με τους ανθρώπους του και τις έρευνές του στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορονοϊό, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, η διεθνώς καταξιωμένη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου μας προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου, διαμορφώνοντας νέους επιστήμονες με ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο και ήθος, που υπηρετούν στον χώρο της υγείας και διακρίνονται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Σε περιόδους κρίσης, ίσως περισσότερο από ό,τι σε άλλες εποχές, γίνεται αντιληπτό πόσο πολύτιμο αγαθό είναι η υγεία. Ταυτόχρονα, εκτός από ανεκτίμητο αγαθό, αποτελεί και ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Γι’ αυτό, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, οφείλουμε να προστατεύσουμε τόσο τη δική μας υγεία όσο και των συνανθρώπων μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr