Εγγραφή στο Ροή ΑΠΘ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ενημερώθηκε: πριν από 3 ώρες 4 λεπτά

Ο χορευτής και η χρυσαλλίδα

πριν από 10 ώρες 22 λεπτά

Ο Σύλλογος Φίλων Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στην εκδήλωσή του:

Ο χορευτής και η χρυσαλλίδα

Mε αφορμή τη συμπλήρωση ενενήντα χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Πολυδούρη (1902-1930) και τριάντα από τον θάνατο του Γιάννη Ρίτσου (1909-1990) η Μαίρη Μικέ, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, σχεδιάζοντας ένα λογοτεχνικό αναλόγιο χαράσσει στον χάρτη της μυθοπλαστικής της αφήγησης μνημονικές διαδρομές του Ρίτσου για συναντήσεις με την Πολυδούρη στην ετεροτοπία του φθισιατρείου κατά την περίοδο 1927-1931.

Ποιήματα και πεζά διαβάζει η Χρυσάνθη Τσίτσιου-Χελιδόνη, επίκουρη καθηγήτρια Λατινικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.

 

Τετάρτη στις 7 μ.μ. 

 

Η εκδήλωση θα γίνει χωρίς παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω livestreaming και πλατφόρμας zoom.
 
 

Σύλλογος Φίλων Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.Ημερομηνίες διεξαγωγής: Τετάρτη, 11 Νοέμβριος, 2020 - 19:00filoi.teloglion@gmail.comΤηλέφωνο: 2310 991378

Διαδικτυακό σεμινάριο: Προκλήσεις του covid-19 και ο ρόλος της Βιοϊατρικής Μηχανικής

Τετ, 21/10/2020 - 18:16

Διαδικτυακό σεμινάριο: Προκλήσεις του covid-19 και ο ρόλος της Βιοϊατρικής Μηχανικής

Το Ελληνικό Παράρτημα του Engineering in Medicine and Biology του Institute of Electrical and Electronic Engineering (IEEE EMB Greece chapter) οργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Προκλήσεις του covid-19 και ο ρόλος της Βιοϊατρικής Μηχανικής".

Ημερομηνία: Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, στις 18.00.

Ομιλητές και παρουσιάσεις
1. Καθηγητής Νίκος Παραγιός - CentraleSupélec University of Paris-Saclay and TheraPanacea
HOLISTIC AI-DRIVEN QUANTIFICATION, STAGING AND PROGNOSIS OF COVID-19
PNEUMONIA
2. Επ. Καθηγήτρια Παρασκευή Κατσαούνου - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
COVID-19 FIRST WAVE IN GREECE - COLLATERAL DAMAGE

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σ. Νικήτα, πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του IEEE (IEEE Greece section).

Εγγραφή δωρεάν στο https://lnkd.in/dcjvNTj

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο https://lnkd.in/gZRfpTh

Ελπίζουμε να σας δούμε εκεί!

IEEE EMB Greece chapter
https://r8.ieee.org/greece-embs/
https://www.facebook.com/ieeeembgr/
https://www.linkedin.com/company/ieee-emb-gr

προκήρυξη του 3ου Olympic Day Run GREECE

Τετ, 21/10/2020 - 18:06

Το Ολυμπιακό Μουσείο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Δ.Κ.Ο. OLYMPiA προκηρύσσουν και διοργανώνουν αγώνες δρόμου 10.000 m, 5.000 m & 1.500 m για Οικογένειες και Εφήβους άνω των 12 ετών.

antigrafo_toy_protypo_omadikwn_eggrafwn_3oolympicdayrungr.pdf prokhryxh_3o_olympicdayrun_greece_oktwbrios.pdf

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο: ασπίδα προστασίας από τη νόσο Alzheimer και την ήπια νοητική διαταραχή

Τετ, 21/10/2020 - 13:07

Η μακροχρόνια δίαιτα που είναι πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ξεκινώντας ίσως από νεαρή ηλικία, προστατεύει από τη νόσο Alzheimer και από την εγκεφαλική αμυλοειδική αγγειοπάθεια, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της πιλοτικής τυχαιοποιημένης μελέτης MICOIL Ελλήνων ερευνητών και κλινικών ιατρών η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Alzheimer's Disease.
 
Στο πλαίσιο της μελέτης, επιστήμονες από το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών διερεύνησαν για πρώτη φορά την επίδραση του ελληνικού υψηλής περιεκτικότητας φαινολών πρόωρης συγκομιδής εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου έναντι του μέτριας περιεκτικότητας φαινολών εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου -και της Μεσογειακής Διατροφής ως φυσική φαρμακευτική θεραπεία για την αμνησιακού τύπου ήπια νοητική διαταραχή. Επιπλέον, εξετάστηκε η γενετική προδιάθεση (APOE ε4) για τη νόσο Alzheimer και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες νευροψυχολογικές εκτιμήσεις κατά την έναρξη της μελέτης και μετά από 12 μήνες.
 
Η αμνησιακού τύπου ήπια νοητική διαταραχή είναι συνήθως μια πρόδρομη κατάσταση της νόσου Alzheimer και χαρακτηρίζεται από απώλεια μνήμης και αδυναμία εκτέλεσης πολύπλοκων δραστηριοτήτων της καθημερινότητας. Ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για την ήπια νοητική διαταραχή και τη νόσο Alzheimer (εκτός από τη συμπτωματική θεραπεία της Alzheimer), η παγκόσμια προσπάθεια κατά των νοητικών διαταραχών εστιάζεται στην έγκαιρη ανίχνευση και διαχείριση της νόσου Alzheimer στο στάδιο της αμνησιακού τύπου ήπια νοητική διαταραχή.
 
Μια μακροχρόνια παρέμβαση με μεσογειακή διατροφή πλούσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (50 ml καθημερινά) σε 285 συμμετέχοντες στη μελέτη, με υψηλό αγγειακό κίνδυνο, είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη νοητική λειτουργία σε σύγκριση με την ομάδα ελεγχόμενης δίαιτας. Η μελέτη MICOIL έδειξε ότι η μακροχρόνια παρέμβαση με το υψηλής περιεκτικότητας φαινολών πρόωρης συγκομιδής έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή με μέτριας περιεκτικότητας φαινολών έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συσχετίστηκε με σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες συγκριτικά με τη Μεσογειακή Διατροφή, ανεξάρτητα από την παρουσία του APOE ε4.
 
Στη δεύτερη αξιολόγηση μετά από 12 μήνες παρακολούθησης, η μελέτη αποκάλυψε καλύτερη επίδοση στην ομάδα θεραπείας συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου. «Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει άλλη μελέτη που να έχει εξετάσει με τόσο λεπτομερή τρόπο τις επιδράσεις του ελληνικού εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου σε ηλικιωμένους με Ήπια Νοητική Διαταραχή ως αποτελεσματική λύση για τη νοητική εξασθένηση», αναφέρει η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Μάγδα Τσολάκη.
 
Η επιστημονική ομάδα αποτελείται από την Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Μάγδα Τσολάκη, και τους ερευνητές: Ευτυχία Λαζάρου, Μάχη Κοζώρη, Νίκη Πετρίδου, Ειρήνη Ταμπάκη, Ιουλιέττα Λαζάρου, Μαρία Καρακώτα, Ιορδάνη Σαουλίδη, Ελένη Μέλλιου, καθώς και τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Προκόπιο Μαγιάτη.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την εργασία στον σύνδεσμο: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33044178/

Δελτίο ΤύπουΓραφείο Τύπου

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ

Τετ, 21/10/2020 - 11:27

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, το οποίο λειτουργεί σε Θεσσαλονίκη, Σητεία, Χανιά και Λάρισα, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας, καλεί αποφοίτους και τελειόφοιτους φοιτητές/τριες Σχολών Καλών Τεχνών και φίλους/ες – μέλη των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας να υποβάλλουν την εικαστική τους πρόταση, ώστε να συμμετάσχουν στην έκδοση του Ημερολογίου «Φύσηξε Βαρδάρης» για το 2021, καθώς και σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρική αίθουσα του Α.Π.Θ και σε υπαίθρια έκθεση σε επιλεγμένες στάσεις του ΟΑΣΘ.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 31 Οκτωβρίου 2020
Προθεσμία Υποβολής Έργων: 19 Νοεμβρίου 2020

 
Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες μπορείτε να δείτε στα συνημμένα αρχεία.
 

Τμήμα Ψυχολογίας Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Αίτηση συμμετοχής Οδηγίες Συμμετοχής

Αναγόρευση της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Τρί, 20/10/2020 - 16:09

Η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  θα αναγορεύσει την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου Επίτιμη Διδάκτορα, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 17.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
 
Λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων η εκδήλωση είναι κλειστή για το ευρύ κοινό και θα  υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση της.
Θα διεξαχθεί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και βάσει του υγειονομικού πρωτόκολλου που επιβάλλεται.
Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της τελετής εδώ

Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: Νομική ΣχολήΗμερομηνίες διεξαγωγής: Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020 - 17:30Χώρος: Αίθουσα Τελετών ΑΠΘΤηλέφωνο: 2310996751 Πρόγραμμα Τελετής

Εκδήλωση λόγου στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Τρί, 20/10/2020 - 14:29

 
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και φιλοξενείται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ), διοργανώνεται εκδήλωση λόγου με θεματολογία άμεσα συνδεδεμένη με την έκθεση.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στις 18.00, στον χώρο του ΑΜΦΙΘ, στην Προβλήτα Α’, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Θα διεξαχθεί διά ζώσης με περιορισμένο αριθμό θέσεων για το κοινό, λόγω της τήρησης των υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, και διαδικτυακά μέσω zoom στον σύνδεσμο http://bit.ly/astikotopio με ελεύθερη πρόσβαση.
 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ομιλιών:
-Άννα Ζερβοπούλου, Δρ. Γεωλόγος, «Αστική Γεωλογία- Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης»
-Βασίλης Μέλφος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοιτασματολογίας-Γεωχημείας του ΑΠΘ, «Η διαχρονική χρήση των διακοσμητικών λίθων στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της Θεσσαλονίκης»
-Χαρίτων - Σαρλ Χιντήρογλου, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών  του ΑΠΘ, Καθηγητής Βιολογίας, «Τα πλαστικά ένας δόλιος εχθρός των θαλάσσιων συστημάτων»
 
Λίγα λόγια για την  έκθεση
Το αστικό τοπίο, το ανθρωπογενές περιβάλλον που διαρκώς επεκτείνεται και στο οποίο οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας αυξάνονται, η ανθρωπογεωγραφία του, τα υλικά και άυλα στοιχεία που το συνθέτουν, οι τρόποι που το βιώνει και το καθορίζει-συνδιαμορφώνει  ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης με τίτλο  «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου – φύσης».
Οι συμμετοχές προέρχονται μετά από ανοιχτή πρόσκληση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) στα μέλη του όλων των ειδικοτήτων που ζουν ή εργάζονται στη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε 90 σύγχρονους εικαστικούς να καταθέσουν την οπτική και τον τρόπο προσέγγισης και διαπραγμάτευσης του αστικού τοπίου, ενώ φιλοξενούνται επίσης και φωτογραφίες της Δρ. Άννας Ζερβοπούλου, με κείμενα του Αναπληρωτή Καθηγητή Βασίλη Μέλφου.
 
Η έκθεση  αποτελεί συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), του MOMus και του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης και  θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου 2020.
Μέρες και  ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10.00-18.00
Πέμπτη: 12.00-20.00
Δευτέρα κλειστά
 

Δελτίο ΤύπουΓραφείο Τύπου

Επίσημος Εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου της 108ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40

Τρί, 20/10/2020 - 14:23

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
θα πραγματοποιήσει τον επίσημο εορτασμό της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου της 108ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40,
τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, στις 18.30 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ
Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλουθα τιμήσει την εκδήλωση με την παρουσία της.
Λόγω των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων η εκδήλωση είναι κλειστή για το ευρύ κοινό και θα  υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση της.
Θα διεξαχθεί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και βάσει του υγειονομικού πρωτόκολλου που επιβάλλεται.
 

Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: Τμήμα Δημοσίων ΣχέσεωνΗμερομηνίες διεξαγωγής: Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020 - 18:30Χώρος: Αίθουσα Τελετών ΑΠΘΤηλέφωνο: 2310996751 Πρόγραμμα Τελετής

Ετήσια Συνάντηση Δικτύου Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: COVID-19, Ελλάδα, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τρί, 20/10/2020 - 11:20

Το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής ΑΠΘ σας προσκαλεί σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα COVID-19, Ελλάδα, ΠΦΥ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 9πμ με 4μμ με ταυτόχρονη αναμετάδοση. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα έρευνας του Ερευνητικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΑΠΘ σε επαγγελματίες υγείας που εργάζονται στην ΠΦΥ σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας. Η ημερίδα θα κλείσει με ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση στην ΠΦΥ στη χώρα μας και την ετοιμότητα για το δεύτερο κύμα. Παράλληλα θα συζητηθεί ο ρόλος της ΠΦΥ στην εκπαίδευση των φοιτητών.
Δηλώσεις συμμετοχής για διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω zoom στη φόρμα https://forms.gle/eD3hgNiPuxkzVjE5A ή http://bit.ly/phc221020

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020 - 11:15

Ανακοίνωση του ΑΠΘ σχετικά με τα υποτιθέμενα κρούσματα

Δευ, 19/10/2020 - 14:38

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενα κρούσματα κορονοϊού σε φοιτητές/φοιτήτριές του στη Θεσσαλονίκη, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διευκρινίζει:
 
1. Στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών την Κυριακή 18 Οκτωβρίου διαγνώστηκαν θετικοί/θετικές στον κορονοϊό συνολικά έξι φοιτητές/φοιτήτριες όλων των ετών.
 
2. Ένα ακόμη πιθανό κρούσμα διερευνάται.
 
3. Μετά από επικοινωνία και με τους έξι φοιτητές/φοιτήτριες, που διαγνώστηκαν θετικοί/θετικές στον κορονοϊό, κατά την ιχνηλάτηση των επαφών τους διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον δύο  εξ αυτών ήρθαν σε επαφή με συμφοιτητές/συμφοιτήτριές τους από άλλα τμήματα και έτη του ΤΕΦΑΑ Σερρών, έχοντας λάβει μέρος σε εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών στις Σέρρες.
 
4. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει εξειδικεύσει η επιτροπή Covid-19 του ΑΠΘ, αποφασίστηκαν τα εξής, για τα οποία οι φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Σερρών έχουν ενημερωθεί ήδη σχετικά:
 
α) Αναστολή μέχρι νεωτέρας της διά ζώσης διδασκαλίας όλων των μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών και διεξαγωγή τους με τηλεδιάσκεψη.
 
β) Καραντίνα 14 ημερών για όλους τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες και τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες των διά ζώσης μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών.
 
γ) Καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ως «επαφές» ορίζονται τα πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι 48 ώρες πριν από τη διενέργεια του θετικού τεστ.
 
δ) Απολύμανση των γυμναστηρίων και των εργαστηρίων όπου διεξήχθησαν μαθήματα.
 
Το ΑΠΘ έχει πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στους χώρους του και θα συνεχίσει να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες για όσα το αφορούν. Η διαστρέβλωση γεγονότων, αν κάτι εξυπηρετεί, σίγουρα δεν είναι η ενημέρωση και η προστασία της δημόσιας υγείας.
 
Οι Πρυτανικές Αρχές

Δελτίο ΤύπουΓραφείο Τύπου

Συνέδριο: «Η ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις τριπλές εκλογές του 2019»

Δευ, 19/10/2020 - 13:38

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Πολιτική Ανάλυση» του ιδίου τμήματος οργανώνει επιστημονικό συνέδριο στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2020 με θέμα «Η ελληνική πολιτική σκηνή μετά τις τριπλές εκλογές του 2019» . Κύριος στόχος είναι ο επιστημονικός διάλογος σε μια συγκριτική και διαχρονική βάση γύρω από τις ακόλουθες θεματικές, μεταξύ άλλων:
·        Οι τριπλές εκλογές του 2019: ανάλυση αποτελεσμάτων και το νέο ελληνικό κομματικό σύστημα
·        Διαμόρφωση της πολιτικής  ειδησεογραφίας  και ατζέντας στις τριπλές εκλογές του 2019
·        Ανάλυση λόγου και πολιτικών προγραμμάτων στις τριπλές εκλογές του 2019
·        Μελέτη της  ηγεσίας και του πολιτικού προσωπικού  σε τοπικό, εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο με επίκεντρο τις αναμετρήσεις του 2019
·        Η πορεία ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας
·        «Κλεισθένης 1». Προκλήσεις και προοπτικές για την περιφερειακή και τοπική οργάνωση στην Ελλάδα
·        Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη μετά τις Ευρωεκλογές του 2019 και υπό την σκιά του Brexit.
Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος (ΕΚΠΑ) και το θέμα της εισήγησής του είναι «Λαϊκισμός, κόμματα, πολιτική συμμετοχή και οικονομική κρίση: θεωρητικές προσεγγίσεις και συγκριτική πολιτική ανάλυση Ελλάδας-Πορτογαλίας, 2010-2019»
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ (3ης Σεπτεμβρίου - Πανεπιστημιούπολη 546 36), με παράλληλες δια ζώσης και εξ αποστάσεως τοποθετήσεις και εισηγήσεις.
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα, που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://websites.auth.gr/polls2019/

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Δευτέρα, 2 Νοέμβριος, 2020 (All day) έως Τρίτη, 3 Νοέμβριος, 2020 (All day) Χώρος: ΚΕ.Δ.Ε.Α. ΑΠΘ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr