Εγγραφή στο Ροή ΑΠΘ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 31 λεπτά

Μήνυμα του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, για την Αγία Σοφία

Παρ, 10/07/2020 - 19:51

 
Η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα μνημείο παγκόσμιας ακτινοβολίας. Η μοναδική της αρχιτεκτονική και ο πλούσιος εσωτερικός της διάκοσμος την καθιστούν ένα παγκόσμιο αριστούργημα.
 
Το 1934 με διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ μετατρέπεται σε μουσείο. Έτσι, η Αγία Σοφία, απαλλαγμένη από θρησκευτικούς περιορισμούς, αποδίδεται στην ανθρωπότητα. Από το 1985 έχει ενταχθεί στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ως μουσείο. Αυτό συνεπάγεται, εκτός των άλλων,συγκεκριμένες δεσμεύσεις και νομικές υποχρεώσεις από τη γείτονα χώρα.
 
Ένα τέτοιο μνημείο, οικουμενικής αξίας, αποτελεί πολύτιμο ιστορικό κειμήλιο και παρακαταθήκη ανά τους αιώνες. Ως πανανθρώπινη κληρονομιά, η Αγία Σοφία απαιτεί τον προσήκοντα σεβασμό, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας. Ένα μνημείο με τέτοια μακραίωνη ιστορία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως εργαλείο άσκησης πολιτικής. Θα πρέπει να αποτελεί σημείο συνάντησης μεταξύ των λαών και όχι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και διχασμού.

Δελτίο ΤύπουΓραφείο Τύπου

Διαδικτυακά σεμινάρια για Υπερπροηγμένες Τεχνολογίες (Deep Technologies) με δυναμική συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Παρ, 10/07/2020 - 14:17

 
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πρωτοστατεί σε ζητήματα μεταφοράς τεχνολογίας, ενισχύοντας τις Υπερπροηγμένες Τεχνολογίες (Deep Technologies) και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες οι οποίες διαμορφώνουν το προφίλ ενός Ακαδημαϊκού Ιδρύματος που αξιοποιεί δυναμικά την αιχμή της έρευνας  που υλοποιείται στους κόλπους του.
Σε αυτή την κατεύθυνση και με σκοπό την κινητοποίηση των επιστημόνων προς τη μεταφορά τεχνολογίας, με όρους και διαδικασίες που ανταποκρίνονται στα κριτήρια  της επενδυτικής και επιχειρηματικής κοινότητας, το ΑΠΘ καινοτομεί και αναλαμβάνει να αναδείξει τις ιδέες με έντονο τεχνολογικό περιεχόμενο, δίνοντας έμφαση στην εμπορική αξιοποίηση ειδικά των Υπερπροηγμένων Τεχνολογιών (Deep-Tech).
Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο TEXAS A&M και  το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Arts et Métier στη Γαλλία, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει μία σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), το πρώτο από τα οποία, με τίτλο «The Path for Commercialization of Deep Technologies»,  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, στις 16.00, με τη συμμετοχή ενός πάνελ ομιλητών παγκόσμιας εμβέλειας.
Συγκεκριμένα, στο διαδικτυακό σεμινάριο  θα συζητηθούν ζητήματα διασύνδεσης της έρευνας με την αγορά, ενώ, παράλληλα, θα διερευνηθούν θέματα εμπορικής αξιοποίησης των Deep Technologies, σε σχέση με τις μεγαλύτερες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις του σήμερα και με σκοπό την ανεύρεση τρόπων επίλυσης των πιο κρίσιμων παγκόσμιων ζητημάτων. 
Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Πρόεδρος του ΕΛΚΕ του ΑΠΘ και μέλος του International Advisory Board της συγκεκριμένης  διοργάνωσης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, σημείωσε: «Είναι χρέος μας  να αντιμετωπίσουμε τα Πανεπιστήμια της χώρας ως μεγάλες δεξαμενές και εργαστήρια σκέψης που θα συμβάλουν σε μία βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης για τη χώρα. Οι πιο μεγάλες ιδέες ξεκινούν από τους ανθρώπους της έρευνας και οφείλουμε στους ίδιους, αλλά και στην κοινωνία, να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασύνδεσή τους με την επιχειρηματική κοινότητα, την κλιμάκωση των ιδεών τους και την επίτευξη των επιστημονικών τους στόχων».
Ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ και επικεφαλής της συγκεκριμένης διοργάνωσης εκ μέρους του Αριστοτελείου, Νίκος Μιχαηλίδης, τόνισε: «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αξιοποιεί τις διεθνείς του συνεργασίες και μέσω του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας προβάλλει τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα προκειμένου η Υπερπροηγμένη γνώση που παράγεται μέσα σε αυτό να βρει εύφορο έδαφος στο επιχειρηματικό στερέωμα. Η διεθνής αυτή πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης συνεργασίας του ΑΠΘ με το Πανεπιστήμιο του Texas A&M των ΗΠΑ μέσω του Texas A&M Engineering Experiment Station (ΤΕΕS) και του Texas A&M στο Κατάρ και απευθύνεται σε νέους και έμπειρους ερευνητές και Καθηγητές από όλη τη χώρα αλλά και παγκοσμίως».
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το σεμινάριο παρέχονται  στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://tees.tamu.edu/global/deep-technology-webinar-series.html
Για την εγγραφή μέσω ZOOM, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://tamu.zoom.us/webinar/register/WN_OuC_NGi7RjWFh2zY3fnNQ και ελέγξτε το e-mail  σας για την επιβεβαίωση της εγγραφής.
 

Δελτίο Τύπου Γραφείο Τύπου

Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών: «Μικρά ερευνητικά προγράμματα» - Ένα εργαλείο προαγωγής της Δασικής έρευνας.

Παρ, 10/07/2020 - 13:29

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στην αίθουσα συνεδριάσεων των εγκαταστάσεων της Σχολής Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος στο Φοίνικα, την Πέμπτη 9-7-2020 , ημερίδα με θέμα τον έλεγχο προόδου των «μικρών ερευνητικών έργων» που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Καθηγητές και Ομότιμοι Καθηγητές καθώς και προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής.
Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα πρώτα, πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τα πέντε (5) ερευνητικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα Πανεπιστημιακά Δάση του Ταξιάρχη Χαλκιδικής και Περτουλίου Τρικάλων από το 2019 και αφορούν στα αντικείμενα της παρακολούθησης της ορνιθοπανίδας και της επίδρασης των μεθόδων διαχείρισης δασών υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής, της χρήσης τεχνολογίας laser για την αποτύπωση των δασών και του αναγλύφου του εδάφους και της ψηφιακής αποτύπωσης του οδικού δικτύου και των δασικών μονοπατιών ώστε τα δεδομένα να είναι διαθέσιμα για χρήση για δασοπυρόσβεση αλλά και για δραστηριότητες οικοτουρισμού.
Τα «μικρά ερευνητικά έργα» είναι ένας θεσμός που καθιερώνεται από το Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών με σκοπούς την προαγωγή της έρευνας στα δάση δίνοντας την ευκαιρία σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της δασικής έρευνας, υπό την καθοδήγηση των μελών ΔΕΠ της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.

Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος img_20200709_111533.jpg uniforest-logo-el.png

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Μ.Π.

Παρ, 10/07/2020 - 12:59
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ethniko_metsovio_polytehnio.pdf

Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων

Πέμ, 09/07/2020 - 15:10

Επισυνάπτεται δελτίο τύπου των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, στην Αθήνα στις 9-10/7/2020, στα πλαίσια του προγράμματος LIFE για τη Γενετική Παρακολούθηση των Ευρωπαϊκών Δασών (LIFEGENMON).

Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος deltio_typoy-lifegenmon.pdf

6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Advanced Material Systems (AMS): Manufacturing – Characterization – Modeling

Πέμ, 09/07/2020 - 12:35

Σας προσκαλούμε στο AMS20, τo 6ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Advanced Material Systems (AMS): Manufacturing – Characterization – Modeling συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο του Texas A&M (ΤΑΜU) των ΗΠΑ και θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, από τις 20 έως 24 Ιουλίου 2020.
 
Τα προηγούμενα πέντε θερινά σχολεία (Ιούλιος 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019) έλαβαν επιτυχώς χώρα δια ζώσης με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 110 φοιτητών από 15 διαφορετικές χώρες, (Brazil, China, France, Greece, India, Iran, Italy, Mexico, Philippines, Portugal, Serbia, Spain, Turkey, United Arab Emirates, United States of America).
 
Το 6ο κατά σειρά Θερινό Σχολείο AMS είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης συνεργασίας των ΑΠΘ και TAMU/TEES, μέσω της συνεργατικής τους ομάδας Research & Development on Advanced Materials (CERDAM), που δραστηριοποιείται στο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) του ΑΠΘ
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://ams20.web.auth.gr/
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6684569087881834496/
https://www.facebook.com/PhysicalMettalurgyLabAUTh/posts/663000217586243
 
 

Flyer - Summer School AMS20Υπεύθυνος επικοινωνίας: Νικόλαος ΜιχαηλίδηςW: http://ams20.web.auth.gr/

Πρόσκληση συμμετοχής φοιτητών στο webinar „Let’s Become a European University!“ που διοργανώνεται από το φοιτητικό τμήμα της συμμαχίας Πανεπιστημίων “EPICUR”

Πέμ, 09/07/2020 - 10:22

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές,
 
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στη στρατηγική συμμαχία “EPICUR” με σκοπό τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, σας καλούμε να παρακολουθήσετε webinar με θέμα „Let’s Become a European University!“.
Το webinar, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρες 15:00 – 17:30 (ώρα Ελλάδος), διοργανώνεται από το φοιτητικό τμήμα της συμμαχίας (EPICUR Student Board) και έχει σκοπό την παρουσίαση της συμμαχίας EPICUR σε φοιτητές και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ίδρυση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, αλλά και απόψεων για την ίδια τη συμμαχία του EPICUR.
Στη συμμαχία EPICUR συμμετέχουν, εκτός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επτά κορυφαία ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια: University of Strasbourg (Γαλλία) -επικεφαλής, Adam-Mickiewicz University (Πολωνία), University of Amsterdam (Ολλανδία), University of Freiburg (Γερμανία), University of Haute-Alsace (Γαλλία), Karlsruhe Institute of Technology (Γερμανία) και το University of Natural Resources and Life Sciences (Αυστρία).
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το webinar, παρακαλούμε δείτε το συνημμένο ενημερωτικό δελτίο.
Για δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο https://epicur.u-strasbg.fr/event/student-webinar/

 
Με εκτίμηση,
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος
 
Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας

EPICUR Student BoardΗμερομηνίες διεξαγωγής: Τετάρτη, 15 Ιούλιος, 2020 - 15:00 έως 17:30 Ενημερωτικό δελτίο

Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ (Συνεδρίαση με αριθμό 3026/11 και 16-6-2020)

Τετ, 08/07/2020 - 14:00

Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίασή της με αριθμό 3026/11 και 16-6-2020, με αφορμή τις νέες διατάξεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που περιλαμβάνονται στον νόμο 4692/2020 «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και ενόψει του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα, επισημαίνει την ανάγκη μιας ανοιχτής διαβούλευσης για τα ζητήματα των μελών των ειδικών κατηγοριών προσωπικού, η οποία θα οδηγήσει σε ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο, που θα διέπει τη λειτουργία και το προσωπικό των ΑΕΙ.

Η αναγνώριση της προσφοράς των ειδικών κατηγοριών προσωπικού στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ δεν μπορεί να εξαντλείται σε δηλώσεις υποστήριξής του και, ταυτόχρονα, να παραγνωρίζει ανισότητες που δημιουργήθηκαν κατά την εφαρμογή αποσπασματικών ρυθμίσεων παρελθόντων ετών, επιτρέποντας να έχουμε ερευνητές και διδάσκοντες πολλών ταχυτήτων.

Για την καλύτερη κατανομή προς όφελος του Πανεπιστημίου του προσοντούχου προσωπικού ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ, η Σύγκλητος του ΑΠΘ προτείνει την ανακατανομή, ομαδοποίηση και εξέλιξή του με αξιοκρατικά κριτήρια, ανάλογα με τα προσόντα και το έργο που επιτελούν, σε βαθμίδες, κατ΄ αντιστοιχία των διατάξεων που είναι σε ισχύ στα νεοϊδρυθέντα ΑΕΙ της χώρας και αφορούν τους πρώην λέκτορες εφαρμογών και λέκτορες των ΤΕΙ.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ δηλώνει πως οι αρχές της αξιοκρατίας και της ισονομίας είναι αδιαπραγμάτευτες και είναι οι μόνες που δύνανται να εγγυηθούν τη διευθέτηση των όποιων στρεβλώσεων, με όρους ακαδημαϊκότητας, δικαιοσύνης και, πάντοτε, προς όφελος του Πανεπιστημίου.

Γραμματεία Συγκλήτου

Διήμερο Εκδηλώσεων Διάχυσης Αποτελεσμάτων του Προγράμματος «LIFE+ για τη Γενετική Παρακολoύθησης των Ευρωπαϊκών Δασών (LIFEGENMON)»

Τρί, 07/07/2020 - 12:45

Οι ερευνητικές ομάδες του Έργου «LIFE+ για τη Παρακολούθηση των Ευρωπαϊκών Δασών (LIFEGENMON)», από το Εργαστήριο Δασικής Γενετικής & Βελτίωσης Δασοπονικών Ειδών της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ) δια της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, διοργανώνουν στο πλαίσιο του έργου, Διήμερο Εκδηλώσεων Διάχυσης των Αποτελεσμάτων για τη Γενετική Παρακολούθηση και την Προστασία των Γενετικών Πόρων, την περίοδο 09-10 Ιουλίου 2020 στην Αθήνα.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Πρόγραμμα

Νέοι Κύκλοι Προγραμμάτων από το ΚΕΔΙΒΙΜ-ΑΠΘ

Παρ, 03/07/2020 - 15:36

 
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ (ΚΕΔΙΒΙΜ-ΑΠΘ) ανακοινώνει την έναρξη νέων κύκλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Όλα τα προγράμματα παρέχουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης  με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS ή βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Εξειδίκευση στελεχών, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων (Δύο θεματικές ενότητες)
Παρέχεται μοριοδότηση για διορισμούς εκπαιδευτικών/ECTS: 7 για κάθε ενότητα
Πρώτη ενότητα: 200 ώρες/Δεύτερη ενότητα: 210 ώρες
Αιτήσεις μέχρι 09/07/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/epangelmatiki-ekpedefsi-ke-katartisi-exidikefsi-stelechon-ekpedeftikon-ke-ekpedefton-enilikon-5/
 
Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Διά Βίου Μάθησης
Διάρκειας 155 ωρών/ECTS: 7,5
Αιτήσεις μέχρι 20/07/2020
Έναρξη Προγράμματος: 06/07/2020 Λήξη Προγράμματος: 30/08/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/ekpedefsi-ekpedefton-enilikon-dia-viou-mathisis-7/
 
Μεθοδολογία Lean Six Sigma – Yellow Belt (επίπεδο I)
Διάρκειας 56 ωρών/ECTS: 3
Αιτήσεις μέχρι 15/07/2020
Έναρξη Προγράμματος: 20/07/2020 Λήξη Προγράμματος: 30/09/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/methodologia-lean-six-sigma-yellow-belt-epipedo-i/
 
Μεθοδολογία Lean Six Sigma – Green Belt (επίπεδο II)
Διάρκειας 80 ωρών/ECTS: 5
Αιτήσεις μέχρι 15/07/2020
Έναρξη Προγράμματος: 20/07/2020 Λήξη Προγράμματος: 30/09/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/methodologia-lean-six-sigma-green-belt-epipedo-ii/
 
Εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ ΙSO 9001: 2015
Διάρκειας 56 ωρών/ ECTS: 3
Αιτήσεις μέχρι 15/07/2020
Έναρξη Προγράμματος: 20/07/2020 Λήξη Προγράμματος: 30/09/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/ekpedefsi-se-themata-diachirisis-piotitas-symfona-me-to-protypo-en-iso-9001-2015/
 
Εκπαίδευση σε θέματα διαπίστευσης εργαστηρίων σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO/IEC 17025:2017
Διάρκειας 70 ωρών / ECTS: 4
Αιτήσεις μέχρι 15/07/2020
Έναρξη Προγράμματος: 20/07/2020 Λήξη Προγράμματος: 30/09/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/ekpedefsi-se-themata-diapistefsis-ergastirion-symfona-me-to-protypo-en-iso-iec-170252017/
 
Εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων  σύμφωνα με το πρότυπο  FSSC 22000 [Version 5] Εσωτερικοί και Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
Διάρκειας 56 ωρών / ECTS: 3
Αιτήσεις μέχρι 15/07/2020
Έναρξη Προγράμματος: 20/07/2020 Λήξη Προγράμματος: 30/09/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/ekpedefsi-se-themata-diachirisis-asfalias-trofimon-symfona-me-to-protypo-fssc-22000-version-5-esoteriki-ke-epikefalis-epitheorites-systimaton-diachirisis-asfalias-trofimon/
 
Εκπαίδευση σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 14001:2015: Εσωτερικοί και Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Περιβαλλοντικής Διαχείρισης – Μετάβαση στο νέο πρότυπο ISO 14001 : 2015
Διάρκειας 56 ωρών / ECTS: 3
Αιτήσεις μέχρι 15/07/2020
Έναρξη Προγράμματος: 20/07/2020 Λήξη Προγράμματος: 30/09/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/ekpedefsi-se-themata-perivallontikis-diachirisis-symfona-me-to-protypo-en-iso-140012015-esoteriki-ke-epikefalis-epitheorites-systimaton-perivallontikis-diachirisis-metavasi-sto-neo-protypo/
 
Εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο  EN ISO 22000:2018: Εσωτερικοί και Επικεφαλής Επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
Διάρκειας 56 ωρών / ECTS: 3
Αιτήσεις μέχρι 15/07/2020
Έναρξη Προγράμματος: 20/07/2020 Λήξη Προγράμματος: 30/09/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/ekpedefsi-se-themata-diachirisis-asfalias-trofimon-symfona-me-to-protypo-en-iso-220002018-esoteriki-ke-epikefalis-epitheorites-systimaton-diachirisis-asfalias-trofimon-2/
 
Απόκτηση κλινικών δεξιοτήτων στην Αποκαταστατική/Αισθητική Οδοντιατρική
Διάρκειας 85 ωρών/ECTS: 7,5
Αιτήσεις μέχρι 16/07/2020
Έναρξη Προγράμματος: 30/10/2020 Λήξη Προγράμματος: 20/06/2021
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/apoktisi-klinikon-dexiotiton-stin-apokatastatiki-esthitiki-odontiatriki-2/
 
Μετεκπαιδευτικά μαθήματα πρακτικής εξάσκησης στη βασική ενδοσκοπική χειρουργική στη Γυναικολογία πάνω σε προπλάσματα
Διάρκειας 29 ωρών/ECTS: 4,5
Αιτήσεις μέχρι 31/08/2020
Έναρξη Προγράμματος: 08/09/2020 Λήξη Προγράμματος: 25/06/2021
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/metekpedeftika-mathimata-praktikis-exaskisis-sti-vasiki-endoskopiki-chirourgiki-sti-gynekologia-pano-se-proplasmata/
 
Εκπαίδευση Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων και Συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων
Διάρκειας 44 ωρών/ECTS:3
Αιτήσεις μέχρι 30/07/2020
Λήξη προγράμματος: 31/12/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/ekpedefsi-ypefthynon-prostasias-dedomenon-symmorfosi-me-ton-geniko-kanonismo-gia-tin-prostasia-dedomenon/
 
Σεμινάρια Θεωρητικής και Πρακτικής Τυροκομίας
Τρεις θεματικές ενότητες: Ενότητα Α΄ (36 ώρες), Β΄ (72 ώρες) και Γ ΄(36 ώρες)/ECTS: 10
Αιτήσεις μέχρι 20/09/2020
Έναρξη Προγράμματος: 01/10/2020 Λήξη Προγράμματος: 31/12/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/seminaria-theoritikis-ke-praktikis-tyrokomias/
 
Παρασκευή Καλλυντικών Σκευασμάτων και Σαπώνων
Διάρκειας 85 ωρών/ECTS:5
Αιτήσεις μέχρι 11/10/2020
Έναρξη Προγράμματος: 16/10/2020 Λήξη Προγράμματος: 20/12/2020
Περισσότερα: http://www.diaviou.auth.gr/programs/paraskevi-kallyntikon-skevasmaton-ke-saponon-2/
 
 
Περισσότερες πληροφορίες:
W. http://www.diaviou.auth.gr/
T. 2310 996783, 996782, 996781
Ε. diaviou@auth.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης Κείμενο ΑνακοίνωσηςE: diaviou@auth.grΤ: 2310 996783

Webinars με θέμα Unlocking Digital Potential

Παρ, 03/07/2020 - 13:20

H Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ΕΕΣΥΠ διοργανώνει webinars με θέμα Unlocking Digital Potential.

Παρακάτω θα βρείτε τον σύνδεσμο του site των webcasts του Unlocking Digital Potential:
https://hcap.labonline.gr/

Πάνω δεξιά υπάρχει section στο οποίο υπάρχουν όλα τα events. Σε όσα έχουν πραγματοποιηθεί υπάρχει και ο αντίστοιχος σύνδεσμος από το YouTube, ο οποίος περιλαμβάνει όλη τη συζήτηση.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Παρασκευή, 3 Ιούλιος, 2020 - 13:15

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΘ για το μήνα AYΓΟΥΣΤΟ 2020

Παρ, 03/07/2020 - 11:59

Το αντίτιμο της κάρτας θα κατατίθεται σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς από (5) πέντε έως (15) δέκα πέντε του μηνός για κάθε επόμενο μήνα. ‘Ολα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (μόνιμοι υπάλληλοι, ΙΔΑΧ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, μέλη ΔΕΠ, Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου, Εργολαβικοί Υπάλληλοι Α.Π.Θ.), μπορούν να αποκτήσουν την κάρτα απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΘ. Αναλυτικότερα. Τα ενδιαφερόμενα μέλη, που προσέρχονται για πρώτη φορά στην Ε.Υ για έκδοση κάρτας ΟΑΣΘ, θα πρέπει να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία. Η εγγραφή των νέων μελών προηγείται της κατάθεσης του αντιτίμου: Α. ΕΓΓΡΑΦΗ. Στο Γραφείο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (κτίριο Διοίκησης, γραφείο 18) 1. Αίτηση (διατίθεται από την υπηρεσία) 2. Έγγραφο που αποδεικνύει την εργασιακή σχέση με το Α.Π.Θ. Η διαδικασία έκδοσης κάρτας ΟΑΣΘ δεν αναφέρεται στα προστατευόμενα μέλη. Ανάλογα με τη σχέση εργασίας στο Α.Π.Θ., μπορεί να είναι: - κάρτα μέλους Α.Π.Θ. ή μισθοδοτική κατάσταση (για το μόνιμο προσωπικό, ΙΔΑΧ, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, μέλη ΔΕΠ) - βεβαίωση από το Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού Α.Π.Θ. ή φωτοτυπία της σύμβασης έργου (για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου) - βεβαίωση εργοδότη ή φωτοτυπία της σύμβασης (για τους εργολαβικούς υπαλλήλους) 3α. Μία (1) φωτογραφία, για τα μέλη που εκδίδουν κάρτα για πρώτη φορά 3β. Φωτοτυπία του στελέχους της κάρτας, για τα μέλη που ήδη διαθέτουν κάρτα Β. ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ Τα νέα αλλά και τα ήδη υπάρχοντα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που επιθυμούν να αποκτήσουν κάρτα απεριορίστων διαδρομών μέσω της Επιτροπής Υγείας απαιτείται πλέον για λόγους χρηστής διαχείρισης, να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό, το αντίτιμο της κάρτας, δηλαδή: -21,50€, για μηνιαία κάρτα -60,50€, για τριμηνιαία κάρτα Το αντίτιμο της κάρτας θα κατατίθεται στην Τράπεζα Πειραιώς στον τραπεζικό λογαριασμό με 5202-002150-123 αριθμό και δικαιούχο: την Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Α.Π.Θ. Α.Ε IBAN: GR57 0172 2020 0052 0200 2150 123 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ. Να τηρείται υποχρεωτικά η ακόλουθη σειρά ως αιτιολογία κατάθεσης. 1) ΟΑΣΘ. 2) Να αναγραφεί ο Αριθμ. Στελέχους Κάρτας ΟΑΣΘ. Τα νέα μέλη που δεν διαθέτουν Αρ. Στελ. Κάρτας δεν συμπληρώνουν το συγκεκριμένο πεδίο. 3) Ονοματεπώνυμο Ηλεκτρονική Κατάθεση Αντιτίμου. Σε περίπτωση που γίνεται ηλεκτρονική κατάθεση μεταξύ διαφορετικών τραπεζών π.χ. από την Εθνική Τράπεζα στην Τράπεζα Πειραιώς, ο καταθέτης επιβαρύνεται επιπλέον με το ποσό των 4,5€ και η κατάθεση του ποσού φαίνεται στην αναλυτική κίνηση λογαριασμού της τράπεζας, με το πέρας δυο (2) εργάσιμων ημερών. Οι κάρτες θα διατίθενται όπως πάντα, από τη γραμματεία της Επιτροπής Υγείας τις δύο (2) τελευταίες εργάσιμες μέρες του εκάστοτε μήνα σύμφωνα με το αντίγραφο της κίνησης λογαριασμού της τράπεζας, όπου αποτυπώνονται οι καταθέσεις των ενδιαφερομένων. Οι ώρες διάθεσης είναι οι ώρες λειτουργίας του γραφείου, από τις 8:30 -14:30 (κτίριο Διοίκησης, γραφείο 18, 2310 995386, e-mail: socialcom@ad.auth.gr)

Επιτροπή Υγείας

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2019-2020

Τετ, 01/07/2020 - 12:45

Ενημερώνουμε τις ενδιαφερόμενες/τους ενδιαφερομένους ότι η περίοδος υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος έχει οριστεί από την Πέμπτη 4 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω ειδικής εφαρμογής για το στεγαστικό επίδομα (https://stegastiko.minedu.gov.gr), της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διαδικασία υποβολής της αίτησης
Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επιτυγχάνεται, αφού η/ο δικαιούχος (γονέας ή φοιτήτρια/φοιτητής) συμπληρώσει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που του έχουν δοθεί από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet. Η εισαγωγή των κωδικών πρόσβασης υπέχει θέση δήλωσης συναίνεσης διασταύρωσης των στοιχείων της/του.

Η/Ο δικαιούχος συμπληρώνει υποχρεωτικά τα παρακάτω πεδία:

 τον αριθμό της ακαδημαϊκής ταυτότητας της φοιτήτριας/του φοιτητή
 εάν η/ο δικαιούχος είναι ο γονέας, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) της ίδιας/του ίδιου, της/του συζύγου και της φοιτήτριας/του φοιτητή,
 εάν η/ο δικαιούχος είναι η φοιτήτρια/ο φοιτητής, μόνο το Α.Φ.Μ. της ίδιας/του ίδιου,
 τον αριθμό του ηλεκτρονικού μισθωτήριου συμβολαίου
 τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)

Η οριστική υποβολή της αίτησης υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης της/του δικαιούχου ότι τα δηλωθέντα στοιχεία που υπόκεινται σε επεξεργασία είναι αληθή.

Σε περίπτωση που μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, τα υπό αξιολόγηση στοιχεία δεν μπορούν να διασταυρωθούν, η αιτούσα/ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει στη Γραμματεία του Τμήματος φοίτησης, συμπληρωματικά δικαιολογητικά, όπως:

1. Την Αίτηση (εκτυπωμένη), όπου θα αναφέρονται τα τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά
2. Υπεύθυνη δήλωση της μισθώτριας/του μισθωτή, όπως φαίνεται στο ηλεκτρονικό συμβόλαιο (βλ. συνημμένα), ή βεβαίωση και απόδειξη παραμονής σε πανσιόν ή ξενοδοχείο, με το γνήσιο της υπογραφής
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Το ή τα επιπλέον δικαιολογητικά που αναφέρονται στην υποβληθείσα αίτηση.

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά αποκλειστικά μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2020

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και για όσες αιτήσεις απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά από τις/τους δικαιούχους, αυτά θα αποστέλλονται μέσω φυσικού ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Γραμματείες των Τμημάτων φοίτησης.
Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο:
https://stegastiko.minedu.gov.gr/Home/About :
Διευκρινιστική εγκύκλιος 2019-2020 ΚΥΑ
Για την αίτηση στον σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr
Για διευκρινίσεις σχετικά με το στεγαστικό επίδομα, μπορείτε να απευθύνεστε στις Γραμματείες των Τμημάτων (https://www.auth.gr/registrars) ή στο Τμήμα Σπουδών (Δήμητρα Χούτου-Περάκη, 9-6743, dps@auth.gr)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr