Εγγραφή στο Ροή ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ανακοινώσεις Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 37 λεπτά

Τιμητική εκδήλωση για την κυρία Σοφία Δερμίση, την κυρία Μάγδα Λαγούδα και τον κύριο Δημήτριο Λαγούδα

Παρ, 23/07/2021 - 20:53
Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής τίμησε σε ειδική εκδήλωση  3 διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίων των Η.Π.Α.:

α) Την Μάγδα Λαγούδα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Texas A&M, σε αναγνώριση της συνεχούς προσφοράς της στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής, του οποίου είναι απόφοιτος.

β) Τον Δημήτρη Λαγούδα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Texas A&M, σε αναγνώριση της συνεχούς προσφοράς του στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής, του οποίου είναι απόφοιτος και επίτιμος διδάκτορας.

γ) Την Σοφία Δερμίση, καθηγήτρια του University of Washington/Seattle, σε αναγνώριση της συνεχούς προσφοράς της στους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Σχολής, στο οποίο διετέλεσαν καθηγητές οι γονείς της, Βασίλης και Νικούλα Δερμίση.

Λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση ήταν σύντομη και η συμμετοχή ήταν πολύ περιορισμένη, ώστε να τηρηθούν πλήρως οι  ισχύουσες διατάξεις. Η  ατμόσφαιρα, όμως, ήταν συγκινητική και χαρούμενη συνάμα.

Για την προσφορά των τιμώμενων μίλησε σύντομα ο Κοσμήτορας της Σχολής Κ.Λ. Κατσιφαράκης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές της Σχολής.

Κατόπιν πήραν τον λόγο οι τιμώμενοι. Η κυρία Λαγούδα μίλησε με συγκίνηση για τα φοιτητικά της χρόνια και για το πόσο την βοήθησαν οι σπουδές στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στη σταδιοδρομία της. Στο ίδιο κλίμα, ο κύριος Λαγούδας ανέφερε ότι, πέρα από τις υποτροφίες, θέλουν να στηρίξουν γενικότερα τους απόφοιτους του Τμήματος να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Τέλος, η κυρία Δερμίση αναφέρθηκε στη σχέση της με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, όπου ήταν καθηγητές οι γονείς της, στη μνήμη των οποίων προσφέρει τις υποτροφίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με επίδοση τιμητικών πλακετών, στην κυρία Λαγούδα από τον πρώην πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Π. Σεφερλή,  στον κύριο Λαγούδα από τον πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΘ. Μιχαηλίδη και στην κυρία Δερμίση από τον κοσμήτορα της Σχολής Κ.Λ. Κατσιφαράκη.   

Τιμητική εκδήλωση για την κυρία Χρυσάνθη Καπράγκου

Τετ, 30/06/2021 - 20:08
Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής τίμησε σε ειδική εκδήλωση την κυρία Χρυσάνθη Καπράγκου, που αφυπηρέτησε πρόσφατα, αφού διετέλεσε επί 11 χρόνια Γραμματέας της Σχολής.

Λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση ήταν σύντομη και η συμμετοχή ήταν πολύ περιορισμένη, ώστε να τηρηθούν πλήρως οι  ισχύουσες διατάξεις.

Για την προσφορά της τιμώμενης μίλησε με θερμά λόγια ο πρώην Κοσμήτορας Κ.-Β. Κατσάμπαλος. Στην αντιφώνησή της η κυρία Καπράγκου αναφέρθηκε στις θετικές εμπειρίες της από τη θητεία της ως Γραμματέας της Σχολής.

Η εκδήλωση έκλεισε με επίδοση τιμητικής πλακέτας.

Επίσκεψη του Δ.Σ. του Ελληνικού δικτύου πόλεων με ποτάμια στη Σχολή

Δευ, 28/06/2021 - 22:10
Την Πέμπτη 17 Ιουνίου επισκέφθηκαν τη Σχολή μέλη του νέου Δ.Σ. του Ελληνικού δικτύου πόλεων με ποτάμια, με το οποίο η Πολυτεχνική έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας. Η συνάντηση έγινε στο Αμφιθέατρο «Π. Παναγιωτόπουλος». Από το Δίκτυο συμμετείχαν ο νέος πρόεδρός του και Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ι. Ταγκαλέγκας, ο κ. Ι. Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Δέλτα, ο κ. Ν. Καρανικόλας, Δήμαρχος Νάουσας και καθηγητής της Σχολής μας, ο κ. Σ. Μελισσόπουλος, ταμίας του Δικτύου και Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξάνθης και ο κ. Γ. Χαρίσης, συντονιστής του Δικτύου. Από την πλευρά της Σχολής, τους υποδέχθηκαν ο Κοσμήτορας Κ.Λ. Κατσιφαράκης και ο καθηγητής Κ. Υάκινθος, που θα αναλάβει Κοσμήτορας από τον Σεπτέμβριο. Συμμετείχε και ο καθηγητής Κ. Τοκμακίδης. Όλοι όσοι πήραν μέρος στη συνάντηση, τόνισαν την επιθυμία τους για συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας του Δικτύου και της Πολυτεχνικής Σχολής, που αποβλέπει στην τοπική ανάπτυξη, στην προστασία των υδατικών πόρων και του περιβάλλοντος γενικότερα, καθώς και στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας της 9ης Ιουνίου 2021 για την εκλογή Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής για το χρονικό διάστημα 01.09.2021 έως 31.08.2024

Τετ, 09/06/2021 - 18:14
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής για το χρονικό διάστημα 01.09.2021 έως 31.08.2024 εκλέγεται ο Καθηγητής κύριος Κυριάκος Υάκινθος.

Ψήφισμα Κοσμητείας Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. για την απώλεια της Ασπασίας Συνεφάκη-Αραμπατζή

Πέμ, 03/06/2021 - 17:52
ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια της

Ασπασίας Συνεφάκη-Αραμπατζή

που υπηρέτησε  για πολλά χρόνια ως μέλος ΔΕΠ του Γενικού Τμήματος και δίδαξε μαθηματικά σε φοιτητές πολλών Τμημάτων.

Ως φόρο τιμής, η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής

Ψηφίζει

Να εκφραστούν τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
Να αναρτηθεί το Ψήφισμα αυτό στην ιστοσελίδα της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ο Κοσμήτωρ

Κωνσταντίνος Λ. Κατσιφαράκης
Καθηγητής

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr