Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «PRO EXTOUR: Προώθηση του βιωματικού τουρισμού που βασίζεται στην κληρονομιά και τον πολιτισμό στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (https://proextour.eu/el/), η διατμηματική ερευνητική μονάδα CITY_SPACE_FLUX (https://www.facebook.com/CitySpaceFlux) της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ (Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) και το Εργαστήριο Βιωματικού Τουρισμού BSB-GR HUB απευθύνουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε δύο καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα για τον βιωματικό τουρισμό: 1) Στην Βάρνα, Βουλγαρία στις 3-5 Αυγούστου 2022 και 2) στο Γερεβάν, Αρμενία στις 29 – 31 Αυγούστου 2022. Στα προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν τελειόφοιτοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές και πτυχιούχοι ΑEI σε συναφή γνωστικά αντικείμενα. Η γλώσσα εργασίας θα είναι η Αγγλική και τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής καλύπτονται από το ερευνητικό πρόγραμμα.

Το έργο PRO EXTOUR στοχεύει στην προώθηση του βιωματικού τουρισμού ως βιώσιμου αναπτυξιακού άξονα για τις τουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τοπικής κληρονομιάς και του πολιτισμού, των καινοτόμων λύσεων και της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Αρμενίας. Σε αυτό το πλαίσιο, τα τριήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα στη Βάρνα και στο Γερεβάν περιλαμβάνουν θεωρητικές διαλέξεις και πρακτικά σεμινάρια-εργαστήρια, όσο και βιωματικές δραστηριότητες και τουριστικές ξεναγήσεις, με σκοπό την κατανόηση από τους συμμετέχοντες των σύγχρονων μεθόδων και πρακτικών δημιουργίας βιωματικών τουριστικών εμπειριών και επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν μια επιχειρηματική ιδέα βιωματικού τουρισμού (σύλληψη ιδέας, ανάπτυξη στρατηγικής προώθησης, προβολής και δικτύωσης, χρηματοδοτικά εργαλεία) και θα γνωρίσουν την τοπική κληρονομιά και πολιτισμό.

Υποβολή αίτησης/δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες καλούνται να υποβάλουν αίτηση/υποψηφιότητα με ηλεκτρονικό μήνυμα έως και τις 11 Ιουλίου 2022 στην διεύθυνση cityspaceflux.auth@gmail.com. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος υποψηφιότητας είναι τα εξής:
1. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
2. Πτυχίο ή πιστοποιητικό καλής γνώσης Αγγλικής γλώσσας (επίπεδο Β2)
3. Αντίγραφο διαβατηρίου σε ισχύ.

Ημερομηνία Ανάρτησης: 
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022
Κατηγορία ανακοίνωσης: 
Υποκατηγορία ανακοίνωσης: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr