Ημερομηνία Εκδήλωσης (Έναρξη - Λήξη): 
Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017

 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στις 8 Οκτωβρίου 2017, στην Πλατεία Αριστοτέλους, για δεύτερη συνεχή χρονιά το "ΑΠΘ στην πόλη".

Κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο, το Πανεπιστήμιο «κατεβαίνει» στην πόλη της Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει το έργο και τους ανθρώπους του.

Στη φετινή διοργάνωση πλήθος επισκεπτών όλων των ηλικιών πήρε μέρος στα διαδραστικά εργαστήρια, τις δημιουργικές δράσεις και τις αθλητικές δραστηριότητες, ταξίδεψε στην προϊστορική εποχή και γεύτηκε την κουζίνα της, ανακάλυψε τον μαγικό κόσμο της Χημείας, έπαιξε με τα Φυσικά Μαγικά, συμμετείχε σε πειράματα φυσικής με ψηφιακές τεχνολογίες και γνώρισε καινοτόμες εφαρμογές, όπως οι τεχνολογικές παρεμβάσεις για την εκπαίδευση και τη φροντίδα υγείας και η εφαρμογή smartphone για την αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας.

Παρούσες στη διοργάνωση οι Ομάδες Αεροναυτικής και Αεροδιαστημικής (ASAT), Robotics For All (R4A), Ηλεκτρικού Αγωνιστικού Μονοθέσιου Αυτοκινήτου ARISTURTLE, Αγωνιστικού Μονοθέσιου Αυτοκινήτου Aristotle Racing Team (ART) και ΕΥΖΗΝ, παρουσίαζαν στους επισκέπτες το έργο τους και τα βραβευμένα επιτεύγματά τους. Το κοινό παρακολούθησε επιδείξεις από τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και τις ομάδες του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

 

Πρόγραμμα "ΑΠΘ στην πόλη"

Κατηγορία Εκδήλωσης: 
Ημερομηνία ανάρτησης: 
03/10/2017

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr