Ημερομηνία Εκδήλωσης (Έναρξη - Λήξη): 
Σάββατο, 21 Μαΐου 2016
Poster

Το Σάββατο 21-5 συν-σχεδιάζουμε!!!!

Σας προσκαλούμε στο εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού "Σχεδιά-ΖΩ στη γειτονιά μου: ένα βιωματικό εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού στην περιοχή Αγίου Δημητρίου - Ολυμπιάδος".

Αντικείμενο της πρωτοβουλίας αποτελεί η διεξαγωγή ενός εργαστηρίου συμμετοχικού σχεδιασμού για θέματα αστικής αναγέννησης και διαμόρφωσης του αστικού τοπίου σε επίπεδο γειτονιάς με τους πολίτες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο στόχος του εργαστηρίου είναι η παραγωγή ενός πολεοδομικού σχεδίου που θα προκύψει μέσα από μια διαδικασία λήψεως από κοινού αποφάσεων σε όλα τα στάδια παραγωγής του σχεδίου για την αναζωογόνηση προβληματικών αστικών περιοχών. Με την εφαρμογή της προτεινόμενης διαδικασίας επιδιώκεται η βαθιά κατανόηση του αστικού τοπίου κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού (αναγέννησης ή ανάπλασης), πρακτική που οδηγεί στη δημιουργία αστικών χώρων, ως χώρων ζωής που είναι φιλικοί και αντανακλούν την καθημερινότητα των χρηστών τους (socially engaged design).

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 21-5-2016, στο Art Core Café (Μακ. Αμύνης 5, Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά) στις 14:00. Για την επιτυχή διεξαγωγή του εργαστηρίου απαραίτητη είναι η συμμετοχή τόσο των κατοίκων όσο και φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δουλέψουν συλλογικά αλλά και σε επιμέρους ομάδες εργασίας, οι οποίες θα εστιάσουν στο σχεδιασμό διαφορετικών θεματικών (δημόσιος χώρος, αστικό πράσινο, στάθμευση κτλ.) σε επίπεδο γειτονιάς.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία και τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο είμαστε στη διάθεσή σας στα istoriou@plandevel.auth.gr (Θεοδώρα Ιστόριου) και gpozoukid@plandevel.auth.gr (Γεωργία Ποζουκίδου) αντιστοίχως.

Κατηγορία Εκδήλωσης: 
Ημερομηνία ανάρτησης: 
19/05/2016

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr