Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  ανακοινώθηκε ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα του θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 22 έως και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, υποχρεωτικά με το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής, εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.
 
Μέσα από την ίδια ηλεκτρονική εφαρμογή, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώσουν τη Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι/-ες και θα αιτηθούν ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στη νέα Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση.
 
Για περισσότερες πληροφορίες πατήσετε εδώ.


Οι επιτυχόντες/-ούσες στο ΑΠΘ, εφόσον ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του Υ.ΠΑΙ.Θ θα κληθούν, μετά τις 29 Σεπτεμβρίου και την αποστολή των πινάκων εγγραφέντων στα Τμήματα του ΑΠΘ, να δημιουργήσουν τον απαραίτητο ιδρυματικό τους λογαριασμό, ο οποίος θα τους δώσει πρόσβαση σε πολλαπλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες και υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, όπως π.χ. έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας, έκδοση κάρτας σίτισης, δήλωση μαθημάτων, δήλωση συγγραμμάτων κ.λπ.. Σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν μέσω sms και στην ιστοσελίδα του ΑΠΘ θα πρέπει:
 
Βήμα 1ο: Εφόσον λάβεις από το ΑΠΘ ένα μήνυμα, που θα σε καλεί να καταχωρήσεις –σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα- τα στοιχεία σου στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ να προχωρήσεις σε καταχώρηση των στοιχείων σου στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ.
 
Βήμα 2ο: Ενδέχεται να χρειαστεί να προσέλθεις στη Γραμματεία του Τμήματός σου, με την Αστυνομική Ταυτότητα ή το Διαβατήριό σου, για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής σου. Για το βήμα αυτό θα υπάρξει νεότερη διευκρινιστική ανακοίνωση.

Βήμα 3ο: Μετά την εγγραφή σου, θα λάβεις ένα SMS με κωδικό (one-time password) για να ενεργοποιήσεις τη  φοιτητική σου ιδιότητα και να αποκτήσεις ιδρυματικό λογαριασμό και πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και παροχών, όπως η έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας και κάρτας σίτισης, πρόσβαση σε Online Βιβλιοθήκες και πολλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες.

Τα μαθήματα σε όλα τα Tμήματα ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Ο τρόπος διδασκαλίας των μαθημάτων και εργαστηρίων και το σχετικό ωρολόγιο πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν από τη Γραμματεία του Τμήματός σας.

Για την επικοινωνία με τη Γραμματεία του ΤΜΧΑ ΑΠΘ, μπορείς να ενημερωθείς εδώ και στο τοπογραφικό του ΑΠΘ μπορείς να δεις που βρίσκεται.

Σε τέσσερις (4) εισόδους του Πανεπιστημίου μας, και συγκεκριμένα δίπλα στην Αίθουσα Τελετών (Εγνατία), μπροστά από το κτίριο της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής (Εθνικής Αμύνης), στην κάτω Φοιτητική Λέσχη (Εγνατία) και μπροστά από το κτίριο Εδρών της Πολυτεχνικής Σχολής (Εγνατία), θα υπάρχουν κατάλληλα διαμορφωμένα "κιόσκια" με εθελοντές φοιτητές του ΑΠΘ μεγαλύτερων ετών, που θα περιμένουν να σε υποδεχτούν, να σου δώσουν έναν έντυπο «Συνοπτικό Οδηγό Επιβίωσης», οδηγίες για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, καθώς και να απαντήσουν στις απορίες που μπορεί να έχεις στα πρώτα σου βήματα στο ΑΠΘ.

Ο αναλυτικός «Οδηγός Επιβίωσης», σου δίνει μια πρώτη απάντηση σε τυχόν απορίες σου και σε ενημερώνει για τις υπηρεσίες του ΑΠΘ και τις δυνατότητες που σου προσφέρονται κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, αλλά και μετά από αυτές.

Για οτιδήποτε χρειαστείς, μη διστάσεις να απευθυνθείς στο Τμήμα Σπουδών του ΑΠΘ -λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών- με email (dps@auth.gr) ή διά ζώσης, κατόπιν συνεννόησης.

Ημερομηνία Ανάρτησης: 
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
Κατηγορία ανακοίνωσης: 
Υποκατηγορία ανακοίνωσης: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr