Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2020 η ομάδα “CityHooders”, αποτελούμενη από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας & Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, κατέκτησε την 3η θέση στον διαγωνισμό “GreenTech Challenge” στην κατηγορία “Innovation Idea” ανάμεσα σε 48 ομάδες.


Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και αποτελεί το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας και απευθύνεται σε startups, καινοτόμες ΜμΕ, ερευνητές, και φοιτητές που θέλουν να αναπτύξουν μία καινοτόμες λύσεις που αφορούν το Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.


Η ομάδα “CityHooders” ήταν η μία από τις έξι στο σύνολο ομάδες που συμμετείχαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποτελούταν από τους φοιτητές Βασιλεία-Αριστέα Κοντόγια, Ιωάννη-Άγγελο Μπελή, Νίκη Σακελλαρίδου και Σωκράτη Χατζηηλιάδη. Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η βοήθεια και καθοδήγηση της μέντορα της ομάδα, Κυριακή Κεχαγιά, καθώς και της καθηγήτριας του τμήματος Ελένης Παπαδοπούλου.


Η ιδέα της ομάδας αποτελούσε ο σχεδιασμός μιας ψηφιακής εφαρμογής, η οποία, σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση έξυπνων οπτικών αισθητήρων στα υπάρχοντα απορριμματοφόρα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών των Δήμων, στοχεύει στην δημιουργία ενός καινοτόμου συστήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης και την αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων. Μέσω της λύσης που πρότεινε η ομάδα, οι Δήμοι και οι πολίτες θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα, να μειώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να εναρμονιστούν με τις αρχές της Ε.Ε. «πληρώνω όσο πετάω» και «κερδίζω όσο διαχωρίζω».

 

Ημερομηνία Ανάρτησης: 
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
Κατηγορία ανακοίνωσης: 
Υποκατηγορία ανακοίνωσης: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr