Ημερομηνία Εκδήλωσης (Έναρξη - Λήξη): 
Τρίτη, 12 Απριλίου 2022

 

Το Εργαστήριο Μελέτης Συλλογικών Πρακτικών για το Χώρο και την Ανάπτυξη (Co-SPACE) του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, ερευνά - μεταξύ άλλων - τις καλές πρακτικές συμμετοχικού σχεδιασμού και τη διάδραση μεταξύ εγχειρημάτων πολιτών και χωρικού σχεδιασμού. Στο πλαίσιο της έρευνας του Εργαστηρίου, το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου αποτελεί μελέτη περίπτωσης για μία σειρά εργασιών (διδακτορικές διατριβές και εργασίες εξαμήνου προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών) με επιβλέποντα τον αν. Καθηγητή κ. Γιώργο Γριτζά και συνεργάτη ερευνητή τον υπ. διδάκτορα Σωκράτη Σειτανίδη.

Καλούμε τους φορείς, συλλόγους, συλλογικότητες και μεμονωμένους πολίτες στην ανοιχτή ημερίδα/ συζήτηση με τίτλο:
Ανοιχτή ημερίδα για το σχεδιασμό και τη διαχείριση των διεκδικούμενων κοινόχρηστων χώρων: Το παράδειγμα του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου.
Θα παρουσιαστούν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εργασιών, με έμφαση στη μελέτη προτιμήσεων των επισκεπτών του Πάρκου, η οποία έγινε βάσει δείγματος 238 ερωτηματολογίων. Στη συνέχεια θα συζητηθεί το θέμα του σχεδιασμού και της διαχείρισης του Πάρκου Καρατάσιου και γενικότερα των υπό διεκδίκηση χώρων, όπως οι χώροι των πρώην στρατοπέδων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρατάσιου, τους Περιαστικούς Καλλιεργητές Καρατάσιου και την Ένωση Ποντίων Πολίχνης στο Δημοτικό Εντευκτήριο του
πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, στις 12 Απριλίου 2002, ώρα 19:00.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Άκης Σακισλόγλου. Στις 18:30 θα προηγηθεί εθελοντικός καθαρισμός του Πάρκου Καρατάσιου.

Κατηγορία Εκδήλωσης: 
Ημερομηνία ανάρτησης: 
11/04/2022

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr