ΣΧΕΤΙΚΑ

School of Spatial Planning and Development, Faculty of Engineering Aristotle University of Thessaloniki, GREECE
&
Department of Regional and Urban Planning, Technical School of Architecture, Polytechnic University of Madrid, SPAIN

 

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το εξαμηνιαίο Κοινό Εργαστήριο που διενεργήθηκε το θερινό εξάμηνο 2016-17 κατόπιν επίσημης συμφωνίας ανάμεσα στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και στον Τομέα Χωροταξίας και Πολεοδομίας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης. Το Κοινό Εργαστήριο ενσωματώθηκε ως τμήμα του Συνθετικού Εργαστήριου ΣΕ8-1 Πολεοδομικά Σχέδια και Μελέτες και συμμετείχαν σε αυτό συνολικά 25 φοιτητές του 8ου εξαμήνου του ΤΜΧΑ. Στόχος του Κοινού Εργαστηρίου ήταν να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές των δύο πανεπιστημίων να δουλέψουν από κοινού στην κλίμακα της πόλης και να αναζητήσουν βιώσιμες και αποδοτικές προτάσεις σε μια μελέτη περίπτωσης, την Αστική Αναγέννηση της περιοχής Chamartin της Μαδρίτης.


Η δουλειά των φοιτητών του ΤΜΧΑ στο στάδιο της αξιολόγησης των υφιστάμενων προτάσεων και της πρότασης αναδεικνύεται σε δύο τεύχη που επιμελήθηκαν μόνοι τους.


Download "Evaluation of Proposals" in PDF format

Download "Final Proposals" in PDF format


Το Εργαστήριο συντόνισαν η Αθηνά Γιαννακού, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΜΧΑ και Ester Higueras, Καθηγήτρια UPM, ενώ στην Ελληνική διδακτική ομάδα συμμετείχε και η Βέτα Θωίδου, Αναπλ. Καθηγήτρια TMXA. Τη διδακτική ομάδα του ΤΜΧΑ υποστήριξε ως προσκεκλημένη η Κωνσταντίνα Σαλάτα, υποψήφια διδάκτωρ του ΤΜΧΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr