Σας ενημερώνουμε σχετικά με προκήρυξη υποτροφιών για φοιτητές του ΑΠΘ εκ μέρους του Beijing Institute of Technology (BIT),στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας, ως εξής:


α) 3 θέσεις σε φοιτητές του ΑΠΘ, για σπουδές απόκτησης master (2 χρόνια) ή PhD (4 χρόνια), με πλήρη υποτροφία (καλύπτει το κόστος διδάκτρων, διαμονής, διατροφής, ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης και per diem που παρέχεται από το China Scholarship Council (με αρχή των σπουδών κατά το ακαδ.έτος 2020-21).

β) 5 θέσεις σε προπτυχιακούς/μεταπτυχικούς φοιτήτριες (που να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 4 εξάμηνα σπουδών) για σπουδές ενός ή δύο εξαμήνων (για το 2020-21). Οι φοιτητές θα έχουν απαλλαγή διδάκτρων όμως θα καλύψουν εξ ιδίων το κόστος διαμονής, διατροφής,ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης (συνολικού ύψους για κάθε εξάμηνο ~750 euro) καθώς και τα οδοιπορικά τους έξοδα.

γ) Συμμετοχή προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών στο International Summer Program (5.7 - 1.8.2020). Μέρος του κόστους θα καλύπτεται από το ΒΙΤ ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν το κόστος των ~1100 USD (που συμπεριλαμβάνει την διαμονή, διατροφή, ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, πολιτιστικές εκδρομές/ξεναγήσεις στην Κίνα) καθώς και τα οδοιπορικά τους έξοδα.

Βασική προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους είναι η άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (πτυχίο TOEFL:80 ή IETLS:5,5) ή της Κινέζικης Γλώσσας (πτυχίο HSK: 5).

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη επισυναπτόμενη αίτηση και να την καταθέσουν μαζί με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται εντός αυτής αντίστοιχα, ως εξής:

Για σπουδές απόκτησης Μaster ή PhD έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020,
Για σπουδές 1 ή 2 εξαμήνων έως την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019,
Για συμμετοχή στο International Summer Program 2020 την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020,
στις 12:00 το μεσημέρι στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων (ισόγειο Κτιρίου Διοικήσεως, γρφ.10).

Η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων θα προβεί στην επιλογή των πλέον επικρατεστέρων και θα προωθήσει τις αιτήσεις στο BIT, το οποίο και θα προβεί στην τελική επιλογή.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων κ. Σοφία Λογοθέτη-Μανωλιάδου, τηλ. : 2310 995307

Ημερομηνία Ανάρτησης: 
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
Κατηγορία ανακοίνωσης: 
Υποκατηγορία ανακοίνωσης: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γραμματεία ΤΜΧΑ ΑΠΘ
    Κτίριο Εδρών (1ος όροφος), Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ, 
    Θεσσαλονίκη
    54124
  • 2310 991430
  • info@plandevel.auth.gr